SALAM PERANTAUDQ@COM kini dibuka buat seluruh ALUMNI DQ!


Alhamdulillah, pertamanya marilah kita mengucapkan setinggi-tinggi kesyukuran kepada Allah S.W.T atas segala nikmat dan kesempatan yang telah dikurniakan kepada kita. Selawat dan salam dipanjatkan buat junjungan baginda Rasulullah s.a.w, ahli keluarga baginda, para sahabat seterusnya kepada seluruh muslimin dan muslimat yang dimuliakan.

Bersempena dengan Program Ihya’ Ramadahan al-Mubarak, Lajnah Penerbitan dan Informasi (LATERINFO) melalui Persatuan Kebajikan Pelajar Maahad Tahfiz Darul Quran(PERKEMAT DQ) 09/10 kini memperkenalkan SALAM PERANTAUDQ@COM buat seluruh bekas siswa dan siswi Darul Quran JAKIM yang kini masih melanjutkan pelajaran di dalam dan luar Negara. Idea ini merupakan ilham cetusan barisan Majlis Tertinggi LATERINFO khusus buat mereka yang ingin mengirim dedikasi masing-masing kepada keluarga, pensyarah ataupun sahabat handai walau di mana sahaja mereka berada.

Setiap dedikasi yang berjaya diterima akan disiarkan di dalam Blog PERKEMAT DQ (www.perkematdq.blogspot.com) sebagai tatapan dan penghargaan kepada mereka yang bertuah untuk menerima dedikasi daripada ALUMNI DQ. Berikut merupakan syarat-syarat pengiriman dedikasi SALAM PERANTAUDQ@COM:

1. Terbuka kepada semua bekas pelajar Darul Quran(ALUMNI DQ) yang masih menuntut mahupun yang bekerja( DIPLOMA @ PERSIJILAN).

2. Sasaran dedikasi adalah fleksibel bersesuaian kehendak pengirim sama ada kepada keluarga, pensyarah-pensyarah, sahabat-sahabat atau sesiapa yang berkenaan.

3. Setiap dedikasi hendaklah dihantar terus melalui emel PERKEMAT DQ menerusi alamat di bawah:

perkematdq@gmail.com

4. Sila sertakan bersama nama penuh pengirim, nama penerima dedikasi, nama kampus bagi mereka yang menuntut dan gambar menarik berformat JPEG mengikut kehendak pengirim.

5. Dedikasi tersebut hendaklah tidak terlalu panjang (sederhana).

6. Tarikh tutup kiriman dedikasi adalah pada 21 RAMADHAN 1431H bersamaan 31 OGOS 2010.

Untuk makluman, setiap dedikasi yang diterima akan diterbitkan secara bersiri dalam blog PERKEMAT DQ mengikut minggu sebelum berakhirnya Ramadhan. Justeru, kami daripada pihak LATERINFO@artcrewz mengharapakan kerjasama yang baik daripada semua untuk menghebahkan berita ini kepada seluruh ALUMNI DQ sama ada melalui lisan, facebook, blog, SMS atau sebagainya bergantung kepada alternatif masing-masing.

Segala kerjasama dan sokongan padu daripada antum semua dalam menjayakan SALAM PERANTAUDQ@COM amatlah diharapkan, dan didahului dengan ucapan terima kasih wa jazakumullahu kahiran jaza’

Wassalam.

Disediakan Oleh,

Exco Lajnah Penerbitan dan Informasi (LATERINFO)

Persatuan Kebajikan Pelajar Maahad Tahfiz Darul Quran (PERKEMAT DQ)

Sesi 2009/2010

umarmujahid90.blogspot.com

0 comments:

Post a Comment